Asasinatul politic- folosit fără rezerve de autoritățile ruse

Asasinatul politic- folosit fără rezerve de autoritățile ruse

Asasinatul politic- folosit fără rezerve de autoritățile ruse

Alexei Navalnîi, cel mai important opozant al lui Putin, a fost otrăvit astăzi. Se întorcea de la o intalnire pregătitoare pentru alegerile regionale care urmeaza in Rusia. A băut o ceasca de ceai înainte de a se urca in avion, din care nu a mai reușit să coboare conștient.
Este absolut inacceptabil felul violent și sfidător în care structurile puterii kghebiste post-sovietice ințeleg să își elimine adversarii și să își satisfacă poftele maladive imperiale, în total dispreț pentru toate regulile unei societăți civilizate. Pentru ei nu exista nici o normă morală sau o barieră peste care nu se poate trece.
Suntem alături de liderul opoziției ruse și ne rugăm pentru sănătatea sa, condamnăm energic încercarea de asasinat politic și cerem un răspuns adecvat din partea autorităților române, europene și euroatlantice.
Orice pas înapoi și tolerarea acestor acte barbare nu poate duce decat la escaladarea acestui comportament sălbatic inacceptabil intr-o lume care mai are o ultima fărâmă de moralitate.
 
20 august 2020                                                                                                                  Radu Rizescu
                                                                                                                        Președinte PNȚ Maniu-Mihalache

Close