Războiul Rusiei împotriva Ucrainei ne privește pe toți

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei ne privește pe toți

     PNȚ Maniu-Mihalache condamnă agresiunea neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei. Asistăm la cel mai dramatic moment al istoriei recente în Europa, întreaga noastră civilizație este amenințată de un imperiu al răului, pentru care recuperarea Ucrainei în sfera sa de influență este doar un pas spre recuperarea tuturor fostelor republice sovietice și chiar a țărilor din vechiul bloc comunist. S-a ajuns în această situație în lipsa unui proces real al comunismului, ale cărui crime nu au fost niciodată recunoscute la adevărata dimensiune, pentru a fi menajați cei care l-au fondat și moștenitorii acestuia.
     Politica forței, a bunului plac, a ignorării drepturilor fundamentale ale omului și a națiunilor nu poate să iasă învingătoare, din păcate va fi însă încă multă suferință a unor oameni nevinovați pâna la acest deznodământ.
     România are obligația de a-și proteja conaționalii care trăiesc în Ucraina, ca și pe românii basarabeni, Nistrul fiind următoarea linie de atac pentru ambițiile bolnave ale unui dictator privit prea mult timp cu indulgență de lumea civilizată.
    Datoria noastră este de a primi, asista și proteja pe cei care se refugiază din calea invaziei rusești și de a pregăti cele mai bune condiții pentru aliații noștri care vor sosi pentru a asigura apărarea întregii Europe.
   Avem convingerea că această agresiune va fi stopată printr-o poziție fermă și unitară a Alianței Nord Atlantice și a Uniunii Europene, instituții din care România face din fericire parte.
24 februarie 2022                                                                                                          Radu Rizescu
                                                                                                                       Președinte PNȚ Maniu-Mihalache

Close