Bun venit Papei Francisc

Bun venit Papei Francisc

Bun venit Papei Francisc

PNȚ Maniu-Mihalache urează bun venit Sanctității Sale Francisc pe pământul țării noastre. Poporul român s-a născut creștin și, indiferent de confesiune, se bucură de vizita Păstorului Romei pe care îl considerăm un model de iubire, simplitate și smerenie pentru orice credincios.

Episcopii greco-catolici care vor fi beatificați sunt martiri nu doar ai bisericii catolice, ci a întregului popor român. Credincioși și prelați ai tuturor confesiunilor au fost bătuți, umiliți și uciși în închisorile regimului ateu comunist, iar aceste crime sunt prea puțin cunoscute și nu au fost recunoscute ca amploare și premeditare nici până în ziua de astăzi, aici și în întreaga lume.

Este momentul să mergem cu curaj înainte pe drumul deschis de Papa Ioan Paul al II lea si Patriarhul Teoctist și să închidem ruptura dintre marile culte creștine, începută prin schisma de acum aproape o mie de ani.

Europa nu este doar un loc al bunăstării, ci în primul rând un model de libertate si democratie, fiind rezultat unei civilizatii crestine. Dragostea de aproapele tău, morala si mila creștină trebuie sa stea la bazele reformării Uniunii Europene.
 
Să ne intoarcem cu curaj și asumare la modelul originar al uniunii așa cum a fost el gândit decreatorii săi creștin-democrați, iar bisericile creștine trebuie sa contribuie toate la noua zidire în același spirit.
 
Hristos a Înviat!

Related Articles

Close