PNȚ Maniu-Mihalache- un nou început, o nouă rezidire

PNȚ Maniu-Mihalache- un nou început, o nouă rezidire

PNȚ Maniu-Mihalache- un nou început, o nouă rezidire

Astăzi, 8 Ianuarie 2023, la Suceava, a fost Sfințit și deschis sediul organizației locale PNȚ Maniu-Mihalache.

După ceremonia de sfințire a sediului, susținută de preotul Ioan Viorel Vârlan, și cuvântul de deschidere a domnilor Petre Dulgheru și Ion Șiman, am subliniat următoarele:

În urmă cu 150 de ani, la Bădăcin, se năștea marele patriot român Iuliu Maniu. Marcând ziua de naștere a marelui înaintaș, Partidul Național Țărănist Maniu-Mihalache lansează, astăzi, Apelul său către autoritățile române, solicitând proclamarea oficială a anului 2023 – “Anul Iuliu Maniu”.

Rămas fidel, destoinic principiilor fundamentale, pe care nu le-a abandonat nici în ghearele morții, în temnița din Sighetul Marmației, Iuliu Maniu este un model de slujire incontestabilă a interesului național de care clasă politică românească are nevoie pentru a depăși criza morală actuală.

„Timpurile de înălțare”, după cum le numea Iuliu Maniu, au sosit pentru noi țoți cei responsabili să cinstim memoria înaintașilor noștri și să păstrăm istoria scrisă cu sângele eroilor noștri.

„Dacă privim îndărăt la suferinţele îndurate de neamul românesc, dacă ne amintim de sângele vărsat, nu ştim cum să mulţumim lui Dumnezeu, că ne este dat, nouă, celor din generaţia de acum, să trăim aceste timpuri de înălţare. În aceste momente ne vom purta vrednic de timpurile pe care le trăim. Vrednicia naţională se judecă după înţelepciunea, cuminţenia şi înălţarea sufletească cu care se aduc hotărâri chemate să croiască soarta noastră.” – am citat un fragment din discursul rostit de Iuliu Maniu, în Sala Unirii, pentru a ne permite să pătrundem în adevărurile rostite de ilustrul nostru înaintaș, la 1 Decembrie 1918.

Colegii Dvs., membrii Partidului Național Țărănist Maniu-Mihalache își propun nu doar să promoveze pe toate căile modelul de gândire, onestitate și dăruire a marelui nostru înaintaș, ci și să-l însușească, urmându-i exemplul.

Apelul Partidului Național Țărănesc Maniu-Mihalache este lansat, astăzi, în locuri simbolice ale Țării, amintind că anul dedicat personalității lui Iuliu Maniu reprezintă o responsabilitate demnă și morală, care revine fiecăruia dintre urmașii săi.
Amintirea eroilor poporului român nu trebuie închisă doar în muzee sau manuale de istorie, ele trebuie promovate pentru ca fapele lor demne să nu se piardă în negura timpurilor.

Am venit aici, la vechea cetate de scaun a Moldovei, pentru a participa la deschiderea unui nou sediu al Partidului Național Țărănist Maniu-Mihalache, prilej cu care vă transmit asigurările de susținere a colegilor Dvs. de la București, pentru acțiunile, demersurile și realizările pe care organizația dumneavoastră le întreprinde.

V-am adus câteva daruri simbolice: Harta României Mari, planșeta cu muzicienii și compozitorii români, apărute la Eurodidactica, dicționarul scriitorilor români de pretutindeni, autori academicianul Mihai Cimpoi și scriitorul Traian Vasilcău, volumul “ Războiul monumentelor, din seria monumentelor Basarabiei furate de Iulian Rusanovschi, „Dicționarul Savanții Lumii cred în Dumnezeu” și Broșura “ Basarabia-Pământ și Neam Românesc”autor Liviu Petrina, veteran național țărănist cu mențiunea că aceste daruri reprezintă linii directoare în activitatea Partidului Național Țărănesc Maniu-Mihalache.

Într-un ceas bun, binecuvântat!

Close