Rezolutie Congres 30 martie 2019

Rezolutie Congres 30 martie 2019

Rezolutie Congres 30 martie 2019

Rezolutia Congresului PNT Maniu-Mihalache

Întruniți la Alba Iulia, capitala spirituală a României Mari, după zece ani de pribegie si umilințe, național-țărăniștii au în sfârșit posibilitatea de a activa politic.
Noi, PNT Maniu-Mihalache, suntem urmasii celor care au stabilit drumul Romaniei catre structurile europene si euroatlantice in continuarea inaintasilor care au infaptuit idealul unitatii nationale. Sacrificiul politic din anii 90 a pus interesul tarii in fata celui de partid, iar meritele pentru aceste acte fundamentale au fost asumate de altii.
Astăzi, Uniunea Europeana trebuie redefinită în spiritul ideilor care au stat la bazele acestei construcții, iar noi rămânem partenerii loiali ai Europei și ai curentului creștin-democrat. NATO este singurul garant al securitatii nationale, in contextul unei Rusii din ce in ce mai expansioniste si mai agresive. Condamnăm orice încercare de îndepartare de la acești piloni ai dezvoltării și apărării țării.

Justiția este prima putere care trebuie să funcționeze cinstit si eficient. Toți cetățenii cinstiți ai Romîniei au fost umiliți prin modificările nemaîntalnite nicăieri in lumea civilizată făcute în favoarea tuturor infractorilor, cu dedicație specială pentru politicienii corupți. Avem nevoie de o legislație clara, cu magistrați independenți care să ia decizii oneste, fără presiuni și influențe. Instituțiile care trebuie să supravegheze echilibrul puterilor în stat (Curtea Constitutionala), să blocheze excesele autorităților (Avocatul Poporului) sau să asigure independența justiției (CSM) sunt infestate cu personaje deasupră oricărei bănuieli de onestitate și profesionalism și trebuie reformate radical.
România este în aceste zile într-unul din cele mai periculoase momente ale existenței sale. Un grup infractional organizat a pus la cale o lovitură de stat care se derulează cu încetinitorul, pentru a scăpa de consecințele faptelor lor penale și pentru a jefui în continuare bugetul țării.

PNȚ Maniu Mihalache afirmă că nu există un pericol mai mare pentru siguranța națională decat PSD, un partid nefrecventabil și devenit sinonim cu hoția generalizată și prostia fudulă, însoțite de trădarea națiunii și îndatorarea generațiilor viitoare pentru a asigura perpetuarea la putere. Fiecare zi în care mai rămâne la cârma țării produce daune materiale și morale greu de recuperat.

PNȚ Maniu Mihalache declară că tranzacționarea ticăloasa a PNȚCD de către impostorul care a confiscat acest nume umple de revoltă pe orice național-țărănist onest, iar noi suntem deciși să nu ii permitem unui personaj politic minor, ilegitim și irelevant să vorbească în numele martirilor noștri și sș tranzacționeze demnitatea și istoria la taraba jocurilor politicianiste, pentru interese meschine, străine de tradiția, spiritul și moralitatea acestui partid.
Îi chemăm pe toți membrii onorabili ai PNȚCD, ca și pe toți aceia care își doresc o reprezentare politică bazată pe moralitate, dăruire și caracter, să ni se alăture pe drumul pe care îl deschidem astăzi.

Așa să ne ajute Dumnezeu!
Alba Iulia 
30 martie 2019 

Radu Rizescu
Președinte
PNȚ Maniu-Mihalache

Related Articles

Close